Termékek

Gyakran ismételt kérdések -  Gemini700

Ha nem találod meg a kérdésedre a választ, írj nekünk és segítünk!

 

1. Milyen fényforrások csatlakoztathatóak a lámpához?

A "Csatlakoztatható fény- és hőforrások" részen találod meg a választ.
A foglalat típusa (E27, T5) és a maximális teljesítményt is feltüntettük.

 

2. Az egyenként kapcsolható 3 fényforrás mit jelent?

Minden izzót egyesével tudod az igényeidnek megfelelően ki- és bekapcsolni egy-egy kapcsolóval a lámpa hátsó oldalán.

 

3. Mekkora terráriumhoz használható a lámpa?

A lámpa szélessége 70cm. A lámpa mérete nem változtatható, így 70cm-től körülbelül 100cm-ig ajánljuk. Természetesen lehet ennél nagyobb méretű terráriumhoz használni, csak ott nem fogja lefedni az egész terrárium tetejét.

Minden esetben szükséges, hogy a terrárium rendelkezzen tetővel: felső, ráccsal ellátott üvegrésszel. A tető rész ajánlott méretéről és kialakításáról a Letöltések | Gemini700 | Használati utasítás / garancia levél című PDF file-ben találsz.

 

4. Mi az az irányított napozólámpa?

Minden izzót egyesével tudod az igényeidnek megfelelően ki- és bekapcsolni egy-egy kapcsolóval a lámpa hátsó oldalán.

 

5. Kombinálhatóak a fényforrások ahogy nekem tetszik?

Igen. A 3 fény- és hőforrás (infra izzó pl.) helye tetszőlegesen felcserélhetőek. Csak a "Csatlakoztatható fény- és hőforrások" részen megadott maximális teljesítményre kell figyelni.

 

6. Hogy működik az optimalizált hőelvezetés?

A lámpa burkolata alumínium ami porfestett. Így egy jó hőleadásra képes lámpatestet kapunk. A felső részen található szellőző kivágások elvezetik a hőt az izzók és a fénycső körül növelve élettartamukat. A hőelvezetést - a megfelelő terrárium kialakítás esetén - a kéményhatás is segíti.

 

7. Mit jelent a kéményhatás?

Ha a terrárium első és felső részén van rácsos rész, akkor a rá helyezett lámpa a rajta áthaladó meleg levegő miatt elölről felfelé mozgatja a levegőt. Ez természetes hatás a tervezett kialakítás miatt. Így javítja nagy mértékben a terráriumot szellőztetését.

 

8. Hova tudom helyezni a csúszásgátló szilikont?

A csúszásgátló szilikon gumit a lámpa alsó részén helyezhetjük el. Ennek feladata, hogy a lámpa stabilan a terrárium tetején maradjon. A speciális szilikonnak köszönhetően a stabilitás még egy ilyen méretű lámpa esetében is garantált. Fontos, hogy a szilikonnak az üveggel kell érintkeznie a megfelelő tapadás érdekében.

 

9. Tartalmazza az ár az UV csövet és az izzókat?

Nem. Az ár a Gemini700 lámpatestet, használati utasítást és garancia levelet valamint a csatlakoztatáshoz szükséges táp vezetéket tartalmazza. Minden szükséges izzót és csövet az igényeidnek megfelelően külön kell megvásárolnod.

 

Nem találtam meg a kérdésemre a választ, mit tegyek?

Természetesen sok kérdés merülhet még fel ezeken kívül. Ha nem találtad meg amit kerestél, akkor nyugodtan töltsd ki a kapcsolati űrlapot és az "E-MAIL KÜLDÉSE" gombra kattintva küldd el nekünk a kérdésed. A lehető leghamarabb válaszolunk neked, hogy a megfelelő információval tudj választani termékeinkből.

 

Általános Szerződési Feltételek

1.  Cégadatok

1.1.  Szolgáltató adatai
Szolgáltató neve: Karsai Zoltán e.v.
Székhelye: Magyarország 2800 Tatabánya Béla király körtér 12. 4/3.
Elérhetősége: info@terrariumcontrol.com
Adószám: 56963807-2-31
Nyilvántartási szám: 55675842
Bankszámla száma: 12028209-01757310-00100007
 1.2.  Tárhely szolgáltató adatai
Tárhely szolgáltató neve: ICON MÉDIA Kft.
Székhelye: Magyarország, 6000 Kecskemét, Csóka u. 26.
Elérhetősége: info@webdigital.hu
1.3.  Általános tudnivalók

A www.terrariumcontrol.com (a továbbiakban: Weboldal) honlapot üzemeltető Szolgáltató a jelen általános szerződési feltételek (ÁSZF) útján határozza meg az általa a Weboldalon keresztül nyújtott elektronikus kereskedelmi szolgáltatás és az azokat igénybe vevő személyek (a továbbiakban: Megrendelő) jogaira és kötelezettségeire alkalmazandó szabályokat.

A jelen ÁSZF hatálya kiterjed a Magyarország területén nyújtott minden olyan elektronikus kereskedelmi szolgáltatásra, amely a Weboldalon és azon található elektronikus áruházon keresztül történik, valamint minden olyan kereskedelmi ügyletre Magyarország területén, amely a Szolgáltató és a Megrendelő között jön létre.

A Szolgáltatótól történő vásárlást a polgári törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény (a továbbiakban: Ptk.), Szolgáltató honlapjáról történő vásárlást ezen kívül az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény (”Ektv.”) szabályozza.

Jelen ÁSZF minden olyan adásvételre kiterjed, amelynek tárgya a Szolgáltató által értékesített termék.

2.  Megvásárolható termékek, szolgáltatások köre

A Szolgáltató a Weboldalon részletesen feltünteti a termékek nevét, leírását, a termékről fotót jelenít meg.

A Weboldalon megjelenített termékekre vonatkozó megrendelést a Weboldalon keresztül lehet megküldeni.

Amennyiben akciós ár kerül bevezetésre, Szolgáltató teljes körűen tájékoztatja a Felhasználókat az akcióról és annak pontos időtartamáról a weboldalon.

Amennyiben Megrendelő egyedi fejlesztésű terméket kíván a Szolgáltatótól megrendelni, úgy a megrendelni kívánt termék pontos paramétereit a Felek egyedileg kötelesek pontosan meghatározni. Az egyedi fejlesztésű termék tekintetében a Szolgáltató által adott ajánlatnak a Megrendelő általi elfogadása minősül megrendelésnek, a szerződés pedig változatlanul az adott termék vételárának teljesítésével jön létre. Az egyedi fejlesztésű termékek tekintetében a jelen ÁSZF 4-6. pontjaiban írtak nem alkalmazhatók és a Megrendelő nem jogosult elállásra.

3.  Az online rendelés menete

A Weblapról történő vásárlás elektronikus úton lehetséges oly módon, hogy a Weboldalon található termékek közül a kiválasztott termékek és a megrendelni kívánt mennyiség megjelölésével a Megrendelő a Weboldal „kapcsolat” menüpontja alatt található üzenetküldő felületen elküldi a Szolgáltató részére a megrendelését.

3.1.  Fizetési módok

Az online megrendelt termékek vételára a Szolgáltató nevén vezetett bankszámlára történő készpénz befizetéssel, vagy banki átutalással teljesíthető.

A felek együttes jelenléte mellett létrejövő szerződések esetében a vételárat Megrendelő készpénzben köteles, a termék átvételével egyidejűleg megfizetni.

Átutalás esetében, amennyiben a leadott megrendelés alapján a megrendelt termékek vételára a megrendelés második visszaigazolásától számított 8 munkanapon belül nem érkezik meg Szolgáltató számlájára, úgy e-mail útján emlékeztető értesítést küld Megrendelőnek a fizetési kötelezettség teljesítéséről. Amennyiben az emlékeztető megküldésétől számított további 15 munkanapon továbbra sem, vagy alacsonyabb összegben kerül jóváírásra a vételár Szolgáltató számláján, úgy a megrendelés hatályát veszti.

Személyes átvétel esetén a vételár csak készpénzben teljesíthető, az átvétel időpontjában.

3.2.  Szállítási módok, átvétel

Személyes átvételre előzetes egyeztetés után van lehetőség, a Szolgáltató átvételi pontot nem üzemeltet a székhelyén, telephelyén.

Szállításra futárszolgálattal van lehetőség a vételár teljesítése után, amely szállítás megszervezéséről a Szolgáltató – a Megrendelő felelőssége terhére – gondoskodik, azonban a futár által nyújtott teljesítésért felelősséggel nem tartozik.

Megrendelő köteles a csomagot kézbesítéskor a futár előtt megvizsgálni és a termékeken, csomagoláson észlelt esetleges sérülés esetén jegyzőkönyv felvételét kérni. Sérülés esetén a csomagot nem köteles átvenni. Utólagos, jegyzőkönyv nélküli reklamációt Szolgáltató nem fogad el.

3.3.  Számlázás

A számlázás papír alapon történik és a Szolgáltató a papír alapú számlát a csomagba helyezi.

A Megrendelő jelen ÁSZF elfogadásával beleegyezik a számla ilyen módon történő küldéséhez/fogadásához.

A számla esetleges hiányát a Megrendelő maradéktalanul, de legkésőbb a kézhezvételtől számított 14 napon belül jelezni köteles írásban, vagy elektronikus úton (email-ben vagy a Weboldalon) a Szolgáltató felé.

A jótállási jegy illetve a számla szükséges rendre a jótállás és a szavatosság érvényesítéséhez ezért az a Megrendelő megőrizni köteles a jótállási idő és a szavatossági idő végéig.

3.4.  Szállítási és kapcsolattartási adatok

A megrendelés leadásakor a számlázási és szállítási adatok, valamint egy valós e-mail cím szükséges a rendelés teljesítéséhez és kapcsolattartáshoz. Amennyiben a megrendelés elküldésével egyidejűleg az adatok megadására nem kerül sor, úgy az adatokat utólag szükséges a Szolgáltató részére megadni, aminek megtörténtéig a megrendelést Szolgáltatónak nem áll módjában befogadni.

Az adatokat az Szolgáltató védett, biztonságos adatbázisban tárolja, és kezeli az adatkezelési szabályzatában foglaltaknak megfelelően.

A Szolgáltató adatvédelmi szabályzatát ide kattintva olvashatja el, vagy megtalálható a Weboldal Kapcsolat/Adatkezelés menüpontjában, vagy a Weboldal alján.

4.  Az online leadott megrendelés feldolgozása

A megrendelésnek a Weboldalon keresztül történő leadásához regisztrációra nincs szükség, azonban a megrendelés leadásához, valamint annak teljesítéséhez a szállítási cím megadása és a jelen ÁSZF elfogadása valamint az adatkezelési tájékoztató elolvasás és elfogadása szükséges.

Megrendelő a megrendelést a Szolgáltató teljesítéséig szabadon és következmény nélkül módosíthatja, illetve lemondhatja a Szolgáltatónak elektronikus úton (a Weboldalon keresztül, vagy e-mailben) megküldött üzenettel.

A vételár Szolgáltató számlájára történő megérkezésével a szerződés létrejön. Az áru megvásárlásával – magyar nyelven – létrejött szerződés írásba foglalt szerződésnek minősül, azt a Szolgáltató elektronikusan iktatja, és az adatkezelési szabályzatában foglaltak szerint kezeli.

Szolgáltató a megrendelés kézhezvételéről e-mailben visszaigazolást küld a Megrendelőnek a Megrendelő által megadott e-mail címre, amely nem minősül a megrendelés elfogadásának, a szerződés létrejöttének.

A Szolgáltató a megrendelésre a visszaigazolást 48 órán belül köteles megküldeni. Amennyiben e visszaigazolás az Megrendelőtől érkező vételi ajánlat elküldésétől számított 48 órán belül Megrendelő részére nem érkezik meg, úgy a feleknek a kötelezettségei minden további feltétel nélkül, automatikusan megszűnnek.

A Megrendelő vételi ajánlati kötöttsége beáll amennyiben a visszaigazolás az vételi ajánlat megérkezésétől számított 48 órán belül hozzá megérkezik.

A Szolgáltató a megrendelés feldolgozását követően, arról újabb visszaigazolást küld a Megrendelőnek, amelyben visszaigazolja a megrendelni kívánt termékeket/szolgáltatásokat és azok mennyiségét, árát.

5.  Az online leadott megrendelések teljesítési ideje:

A Weboldalon keresztül leadott megrendelések teljesítésére a személyes átvételkor vagy a megrendelt termékek vételárának maradéktalan teljesítését követően, futárral történő kézbesítés útján kerül sor.

Szolgáltató a vételár maradéktalan kézhezvételét követően haladéktalanul intézkedik a megrendelt termékek megküldése érdekében. A megrendelések teljesítési idejét a raktárkészlet befolyásolhatja, azonban szükség esetén erről a Szolgáltató e-mailben előzetes tájékoztatást küld a Megrendelőnek.

A személyes átvétel lehetőségéről a Weboldal Szállítás és fizetés menüpontja alatt található információ.

6.  Árak:

Az Weboldalon feltüntetett árak érvényes árak, amelyek az ÁFA értékét is magukban foglalják, viszont nem tartalmazzák a szállítás díját (futárszolgálat esetén).

A szállításról és annak díjáról a Weboldal Szállítás és fizetés menüpontja alatt található információ.

A csomagolás díját a feltüntetett ár tartalmazza.

Visszaigazolást követően a rendelés fizetendő végösszege nem változik.

A legnagyobb gondosság mellett is előfordulhat azonban, hogy a Weboldalon technikai hiba miatt a piaci ártól jelentősen eltérő, téves ár jelenik meg. Ilyen esetben a megrendelés véglegesítése alkalmával ez tisztázásra kerül – ennek nem várt elmaradása esetén, amennyiben a megrendelt termékekre irányadó ár nem egyezik meg - a fentiek folytán – a Megrendelő által teljesített összeggel, és Megrendelő az érvényes vételár mellett a termékeket megvásárolni nem kívánja, úgy Szolgáltató a már teljesített összeget visszautalja. Az ilyen megrendelések nem érvényesek, és az ebből eredő károkért a Szolgáltató nem vállal felelősséget.

Szolgáltató a Megrendelő által megadott adatok alapján teljesíti vállalt kötelezettségeit. Az adatok helytállóságáért a Megrendelő felel, azok módosítására a Megrendelő jogosult, adatmódosítást Szolgáltató kizárólag a Megrendelő írásbeli kérelme alapján jogosult elvégezni. Az adatok ellenőrzésére, adatmódosításra a rendelés feladás közben és azt követően is van lehetőség – az erre vonatkozó kérelmet elektronikus úton, írásban kell a Szolgáltató részére megküldeni.

7.  Jótállás, szavatosság

Szolgáltató a hatályos jogszabályok szerint az adott termékre a gyártó által biztosított jótállást vállalja.

A Szolgáltató az Egyes tartós fogyasztási cikkekre vonatkozó kötelező jótállásról szóló 151/2003. (IX. 22.) Korm. rendelet alapján jótállási kötelezettséget teljesít tekintet nélkül arra, hogy a Megrendelő fogyasztónak minősül-e.

A jótállás időtartama egy év. E határidő elmulasztása jogvesztéssel jár.

A jótállásra való jogosultság a számlával igazolható. 

Szolgáltató szavatossági és jótállási felelősségére fogyasztókkal szemben a következő jogszabályok vonatkoznak:

 • 2013. évi V. törvény
 • 45/2014. (II.26.) Korm. rendelet
 • 151/2003. (IX.22.) Korm. rendelet 

A jótállás időtartama alatt a felelősség alól Szolgáltató csak akkor mentesül, ha bizonyítja, hogy a hiba a termék nem rendeltetésszerű használatára vezethető vissza.

A jótállás időtartama (a jótállási idő) a tényleges teljesítéssel, tehát a terméknek a Megrendelő részére történő átadásával kezdődik.

Amennyiben a Megrendelőnek jótállási igénye merül fel, úgy az észlelt hibajelenség pontos körülírásával, valamint az érintett termék megjelölésével kell bejelenteni a jótállási – illetőleg a jótállási idő leteltét követően a szavatossági – igényt.

A kellékszavatossági jogok érvényesítésére a Polgári Törvénykönyv rendelkezései irányadók. A nem fogyasztó jogosult kellékszavatossági igénye a teljesítés időpontjától számított egy év alatt, fogyasztó esetén a fogyasztó kellékszavatossági igénye a teljesítés időpontjától számított két év alatt évül el azzal, hogy fogyasztói szerződés esetében a hiba felfedezésétől számított két hónapon belül terjeszthető elő kifogás.

Megrendelőnek a vásárlás tényét minden kétséget kizáróan igazolnia kell.

A jótállás időtartama alatt Szolgáltató a Megrendelő választása szerint vállalja a hibás termék cseréjét vagy kijavítását, kivéve, ha a kijavítás vagy csere nem lehetséges, vagy Szolgáltatónak a másik szavatossági igény teljesítésével összehasonlítva aránytalan többletköltséget eredményezne. Amennyiben a kijavítást vagy a kicserélést nem vállalta, vagy annak a Szolgáltató megfelelően eleget tenni nem tud, illetőleg, ha a jogosultnak az ehhez fűződő érdeke megszűnt, Megrendelő választása szerint az ellenszolgáltatás arányos leszállítását igényelheti, vagy a szerződéstől elállhat, ha mindezt a jótállási jegyben vállaltak lehetővé teszik. Jelentéktelen hiba miatt elállásnak nincs helye.

A jótállási kötelezettség nem vonatkozik azon hibára, amelynek oka a teljesítés után keletkezett. Ennek bizonyítása Szolgáltatót terheli. A jótállás a Megrendelő törvényből eredő szavatossági jogait nem érinti. A jótállási jog gyakorlásával felmerülő költségek a fogyasztónak nem minősülő Megrendelő esetén a Megrendelőt terhelik.

Amennyiben valamely terméket a jótállás időtartama alatt a Szolgáltatótól független harmadik személy szereli, javítja, fizikailag megbontja, vagy egyébként azon bármely fizikai beavatkozást eszközöl, úgy Szolgáltató mentesül a jótállási kötelezettség alól.

8.   Hibajavítás

A hibabejelentésnek nem, vagy nem szerződésszerű teljesítése esetén, illetőleg amennyiben a terméket a Megrendelő nem bocsátja Szolgáltató rendelkezésére, úgy a hibajavítás elmaradásának, vagy ebből eredő késedelmes teljesítéséből származó következményekért Szolgáltatót nem terheli felelősség. Amennyiben a hibajavítás feltételei a jogosultnak felróható okból nem állnak fenn, ekként a hibajavítás elmaradására nem Szolgáltatónak felróható okból kerül sor, úgy a termék hibájára alapítva semmilyen igényt nem jogosult a Megrendelő Szolgáltatóval szemben érvényesíteni, így különösen, de nem kizárólag a vonatkozó, a szolgáltatási szerződés alapján esedékessé váló díjak megfizetésének kötelezettsége változatlan feltételek mellett terheli a Megrendelőt.

Amennyiben a bejelentett hiba nem tartozik jótállási körbe, úgy annak diagnosztizálásával felmerülő költségeket Megrendelő viseli, a hibajavítást Szolgáltató pedig csak a Megrendelő külön, ilyen tartalmú megrendelése esetén, díjazás ellenében végzi el. A hiba kijavításának a fenti okokból történő elmaradása esetén a hiba, illetőleg annak alapján érvényesíteni kívánt igények tekintetében a jótállási körbe tartozó hibák esetén irányadó szabályok megfelelően irányadók.

A hibajavításra Szolgáltató részére átadott termékeket az ügyintézés lezárásáról szóló e-mailes értesítés megküldését követően lehetőleg 30 napon belül át kell vennie a Megrendelőnek. A javított, kicserélt, vagy nem javítható készülékeket Szolgáltató maximum 1 évig tárolja, ezt követően leselejtezi, amennyiben azt a Megrendelő a Szolgáltató értesítése ellenére nem veszi át.

9.  Felelősség

A Weboldalon található információk jóhiszeműen kerültek felhelyezésre, azonban azok kizárólag tájékoztató célt szolgálnak, az információk pontosságáért, teljességéért Szolgáltató nem vállal felelősséget.

A Weboldalt minden felhasználó kizárólag a saját kockázatára használhatja, és Szolgáltató nem vállal felelősséget a használat során felmerülő vagyoni és nem vagyoni károkért a szándékosan okozott, továbbá az életet, testi épséget, egészséget megkárosító szerződésszegésért való felelősségen túlmenően.

Szolgáltató kizár minden felelősséget a Weboldal használói által tanúsított magatartásért. A Megrendelő teljes mértékben és kizárólagosan felelős saját magatartásáért, Szolgáltató ilyen esetben teljes mértékben együttműködik az eljáró hatóságokkal a jogsértések felderítése érdekében.

A szolgáltatás oldalai olyan kapcsolódási pontokat (linkeket) tartalmazhatnak, amely más szolgáltatók oldalaira vezet. Ezen szolgáltatók adatvédelmi gyakorlatáért és más tevékenységéért Szolgáltató nem vállal felelősséget.

A Megrendelő által a Weboldal használata során esetlegesen elérhetővé tett tartalmat a Szolgáltató jogosult, de nem köteles ellenőrizni, és a közzétett tartalmak tekintetében a Szolgáltató jogosult, de nem köteles jogellenes tevékenység folytatására utaló jeleket keresni.

Az Internet globális jellege miatt Megrendelő elfogadja, hogy a Weboldal használata során a vonatkozó nemzeti jogszabályok rendelkezéseit is figyelembe véve jár el. Amennyiben a Weboldal használatával összefüggő bármely tevékenység a Megrendelő államának joga szerint nem megengedett, a használatért kizárólag Megrendelőt terheli felelősség.

Amennyiben Megrendelő a Weboldalon kifogásolható tartalmat észlel, köteles azt haladéktalanul jelezni Szolgáltatónak. Amennyiben Szolgáltató jóhiszemű eljárása során a jelzést megalapozottnak találja, jogosult az információ haladéktalan törlésére vagy annak módosítására.

10.  Elállás joga

Minden fogyasztónak a termékek (több termék esetén az utolsó) átvételétől számított 14 napon belül indoklás nélküli elállási joga van. Az elállási jog gyakorlásának feltételei:

 • Az elállási jog néhány, a jogszabály által felsorolt kivételtől eltekintve minden termékre vonatkozik, ami hiánytalanul (minden tartozékával) érkezik vissza a Szolgáltatóhoz.
 • Az elállási jog gyakorlása esetén a terméknek a Szolgáltatóhoz 14 napon belül történő visszajuttatásáról Vásárlónknak saját költségén kell gondoskodnia. E szabályok be nem tartása mentesíti Szolgáltatót a 14 napon belül történő visszavásárlási kötelezettsége teljesítése alól.
 • Az elállásra vonatkozó igényt írásban vagy személyesen kell bejelenteni. Írásban történő elállás esetén az elállási nyilatkozatot kell a termék átvételétől számított 14 napon belül elküldeni Szolgáltató részére.
 • A termék ellenértékének a Megrendelő által megadott bankszámlaszámra történő átutalás útján történő visszajuttatásáról a termék visszajuttatását követően Szolgáltató haladéktalanul gondoskodik oly módon, hogy az legkésőbb az elállástól számított harminc napon belül a Megrendelőhöz megérkezzen.
 • Nem gyakorolhatja elállási jogát a Vásárló
  • olyan termék esetében, amely a Vásárló személyéhez kötött, illetve amelyet a Vásárló utasításai alapján vagy kifejezett kérésére állítottak elő, vagy amely természeténél fogva nem szolgáltatható vissza
  • hang-, illetve képfelvétel, valamint számítógépi szoftver példányára vonatkozó szerződés esetében, ha a csomagolást Megrendelő felbontotta,
  • valamint a jogszabályok által meghatározott további esetekben.

A Szolgáltató követelheti a termék nem rendeltetésszerű használatából eredő kárának megtérítését.

Amennyiben a termék 14 munkanapon belül a garancia hatálya alá tartozó hibával meghibásodik, akkor ezekre a Szolgáltató a 14 munkanapon belül történő visszavásárlási kötelezettséget vállal.

Az elállási jog gyakorlására vonatkozó szabályokat a 45/2014. ( II.26.) Korm. rendelet rögzíti.

Az elállási jog a 45/2014. (II.26.) Korm. rendelet 2. melléklete szerinti nyilatkozat-minta alkalmazásával, vagy erre vonatkozó egyértelmű nyilatkozat útján gyakorolható.

Az elállási jogra vonatkozó részletes szabályokat és tájékoztatásokat, valamint az elállási jog gyakorlásához szükséges nyilatkozatmintát a jelen ÁSZF mellékletei tartalmazzák. 

11.  Jogérvényesítési lehetőségek

11.1.  Szolgáltató székhelye
Szolgáltató székhelye: Magyarország 2800 Tatabánya Béla király körtér 12. 4/3.
Elérhetősége: info@terrariumcontrol.com
11.2.  A Szolgáltató székhelye szerint illetékes békéltető testület:
Komárom-Esztergom megyei Kereskedelmi és Iparkamara mellett működő Békéltető Testület
Székhelye: Magyarország 2800 Tatabánya, Fő tér 36.
Web: www.kemkik.hu | http://kem-bekeltetes.webnode.hu
E-mail cím: bekeltetes@kemkik.hu
Fax: +36 (34) 316 259
Telefon: +36 (34) 513 010

Szolgáltató a fenti elérhetőségek bármelyikén bejelentett panasz kivizsgálása érdekében haladéktalanul intézkedik. A panasz kivizsgálását követően a Megrendelőt megfelelően tájékoztatja a panasz kivizsgálása során feltárt tényekről, a szükség szerint megtett intézkedésekről. A panasz kivizsgálását, és az annak során esetlegesen feltárt hibák elhárítását Szolgáltató köteles a panasz bejelentésétől számított legfeljebb 15 napon belül elvégezni. Amennyiben az esetlegesen feltárt hiba elhárításához bármely, Szolgáltató által értékesített termék javítása válik indokolttá, úgy Megrendelő köteles a terméket Szolgáltatóval egyeztetett időpontban Szolgáltató rendelkezésére bocsátani. Amennyiben Megrendelő a hibajavításhoz szükséges feltételeket nem biztosítja, úgy Megrendelőt terheli felelősség ennek következményeiért.

11.3.   Egyéb jogérvényesítési lehetőségek:

Amennyiben a Szolgáltató és Megrendelő közötti esetleges fogyasztói jogvita a békés tárgyalások során nem rendeződik, az alábbi jogérvényesítési lehetőségek állnak nyitva Megrendelő számára:

Panasztétel a fogyasztóvédelmi hatóságoknál. Amennyiben a fogyasztónak minősülő Megrendelő fogyasztói jogainak megsértését észleli, jogosult panasszal fordulni az illetékes fogyasztóvédelmi hatósághoz.

Fogyasztóvédelmi hatósághoz fordulhat továbbá a fogyasztónak minősülő Megrendelő a termékek minőségével, biztonságosságával és a termékfelelősségi szabályok alkalmazásával, valamint a szerződés megkötésével és teljesítésével kapcsolatos fogyasztói jogvita bíróságon kívüli, békés rendezése céljából.

Megrendelő jogosult a Szolgáltatóval esetlegesen felmerülő jogvitából származó követelésének bíróság előtti érvényesítésére polgári eljárás keretében a Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény, valamint a Polgári Perrendtartásról szóló 2016. évi CXXX. törvény rendelkezései szerint. 

12.  Vegyes rendelkezések

Az áruházban található termékadatok, fotók, leírások a Szolgáltató tulajdonát képezik, ezért azok tömeges összegyűjtése, lementése, tárolása, a megrendeléstől eltérő módon történő felhasználása csak a Szolgáltató előzetes engedélyével lehetséges.

A Szolgáltató bármikor jogosult jelen ÁSZF feltételeit egyoldalúan módosítani.

A Weboldal szerzői jogvédelem alatt áll. Szolgáltató a szerzői jogi jogosultja vagy a feljogosított felhasználója a Weboldalon, valamint a Weboldalon keresztül elérhető szolgáltatások nyújtása során megjelenített valamennyi tartalomnak: bármely szerzői műnek, illetve más szellemi alkotásnak (ideértve többek közt valamennyi grafikát és egyéb anyagokat, a Weboldal felületének elrendezését, szerkesztését, a használt szoftveres és egyéb megoldásokat, ötletet, megvalósítást).

Szolgáltató tevékenységét a rá vonatkozó, mindenkor hatályos előírások, valamint a Megrendelővel létrejött szerződésekben foglalt rendelkezések maximális tiszteletben tartása mellett gyakorolja. Szolgáltató tevékenységére vonatkozóan magatartási kódex nem áll rendelkezésre.

A kellékszavatosság, termékszavatosság, valamint a jótállásra vonatkozó tájékoztató a jelen általános szerződési feltételek elválaszthatatlan részét képező, 3. számú mellékletében került rögzítésre.

 

Jelen ÁSZF (v3.1) 2021. február 28. napjától hatályosTerrariumControl 

1.  melléklet

Elállási/Felmondási mintatájékoztató

Elállási/Felmondási jog

A fogyasztónak minősülő Megrendelő 14 napon belül jogosult indokolás nélkül elállni e szerződéstől. Az elállás/felmondás azonnali hatályú.

Ha a Megrendelő elállási/felmondási jogával élni kíván, elállási/felmondási szándékát tartalmazó egyértelmű nyilatkozatát köteles eljuttatni (például postán vagy elektronikus úton küldött levél útján) a Szolgáltató székhelyére, alábbi címre:

 Karsai Zoltán e.v. /TerrariumControl/
2800 Tatabánya Béla király körtér 12. 4/3.
info@terrariumcontrol.com

 Ebből a célból felhasználható a 2. melléklet szerinti elállási/felmondási nyilatkozat-minta is.

A Megrendelő határidőben gyakorolja elállási/felmondási jogát, ha a fent megjelölt határidő lejárta előtt elküldi elállási/felmondási nyilatkozatát a Szolgáltató részére.

Az elállás/felmondás joghatásai

Ha a Megrendelő eláll a Szolgáltatóval kötött szerződéstől, Szolgáltató haladéktalanul, de legkésőbb az elállási nyilatkozatának kézhezvételétől számított 14 napon belül visszatéríti a Megrendelő által teljesített ellenszolgáltatást. A visszatérítés során az eredeti ügylet során alkalmazott fizetési móddal egyező fizetési módot alkalmaz a Szolgáltató, kivéve, ha a Megrendelő más fizetési mód igénybevételéhez kifejezetten a hozzájárulását adja.

Szolgáltató a visszatérítést mindaddig visszatarthatja, amíg vissza nem kapta a terméket, vagy a Megrendelő nem igazolta, hogy azt visszaküldte: a kettő közül a korábbi időpontot kell figyelembe venni.

Egy termék adásvételére irányuló szerződés esetében az elállás/felmondás gyakorlásának határideje attól a naptól számított 14 nap elteltével jár le, amelyen a termék átvételre került, több termék szolgáltatásakor attól a naptól számított 14 nap elteltével jár le, amelyen az utolsó termék átvételre került. Több tételből vagy darabból álló termék szolgáltatásakor pedig attól a naptól számított 14 nap elteltével, amelyen az utolsó tétel vagy darab átvételre került.

Megrendelő köteles a Szolgáltató számára a terméket indokolatlan késedelem nélkül, de legkésőbb elállási nyilatkozatának közlésétől számított 14 napon belül visszaküldeni vagy átadni. A határidő betartottnak minősül, ha a 14 napos határidő letelte előtt elküldi a terméket. A termék visszaküldésének közvetlen költségét a Megrendelő viseli.

A Megrendelő kizárólag akkor vonható felelősségre a termékben bekövetkezett értékcsökkenésért, ha az a termék jellegének, tulajdonságainak és működésének megállapításához szükséges használatot meghaladó használat miatt következett be. 

2.  melléklet

Elállási/Felmondási nyilatkozatminta

(csak a szerződéstől való elállási/felmondási szándék esetén töltse ki és juttassa vissza)

Címzett:

Karsai Zoltán e.v. /TerrariumControl/
2800 Tatabánya Béla király körtér 12. 4/3.
info@terrariumcontrol.com

Alulírott/ak kijelentem/kijelentjük*, hogy gyakorlom/gyakoroljuk* elállási/felmondási* jogomat/jogunkat* az alábbi termék/ek adásvételére vagy az alábbi szolgáltatás nyújtására irányuló szerződés tekintetében:

…………………………………………………………………………………………………...................................................

(termék vagy szolgáltatás megnevezése)

Szerződéskötés időpontja /átvétel időpontja*:

A fogyasztó(k) neve:

…………………………………………………………………………………………………...................................................

(termék vagy szolgáltatás megnevezése)

A fogyasztó(k) címe:

…………………………………………………………………………………………………...................................................

 A fogyasztó(k) aláírása (kizárólag papíron tett nyilatkozat esetén):

………………………………………………………………

 

 

Kelt.:…………………………………………….

 

 

(* a megfelelő rész aláhúzandó) 

3.  melléklet

A kellékszavatosságról, a termékszavatosságról és a jótállásról szóló mintatájékoztató

1.  Kellékszavatosság

Milyen esetben élhet Ön a kellékszavatossági jogával?

Ön a Szolgáltató hibás teljesítése esetén a Szolgáltatóval szemben kellékszavatossági igényt érvényesíthet a Polgári Törvénykönyv szabályai szerint.

Milyen jogok illetik meg Önt kellékszavatossági igénye alapján?

Ön - választása szerint-az alábbi kellékszavatossági igényekkel élhet:

Kérhet kijavítást vagy kicserélést, kivéve, ha az ezek közül az Ön által választott igény teljesítése lehetetlen vagy a vállalkozás számára más igénye teljesítéséhez képest aránytalan többletköltséggel járna. Ha a kijavítást vagy a kicserélést nem kérte, illetve nem kérhette, úgy igényelheti az ellenszolgáltatás arányos leszállítását vagy a hibát a vállalkozás költségére Ön is kijavíthatja, illetve mással kijavíttathatja vagy - végső esetben - a szerződéstől is elállhat.

Választott kellékszavatossági jogáról egy másikra is áttérhet, az áttérés költségét azonban Ön viseli, kivéve, ha az indokolt volt, vagy arra a vállalkozás adott okot.

Milyen határidőben érvényesítheti Ön kellékszavatossági igényét?

Ön köteles a hibát annak felfedezése után haladéktalanul, de nem később, mint a hiba felfedezésétől számított kettő hónapon belül közölni. Ugyan akkor felhívjuk a figyelmét, hogy a szerződés teljesítésétől számított két éves elévülési határidőn túl kellékszavatossági jogait már nem érvényesítheti.

Használt dolog esetén ez a határidő egy év.

Kivel szemben érvényesítheti kellékszavatossági igényét?

Ön a Szolgáltatóval szemben érvényesítheti kellékszavatossági igényét.

Milyen egyéb feltétele van kellékszavatossági jogai érvényesítésének?

A teljesítéstől számított hat hónapon belül a kellékszavatossági igénye érvényesítésének a hiba közlésén túl nincs egyéb feltétele, ha Ön igazolja, hogy a terméket a Szolgáltató értékesítette Önnek. A teljesítéstől számított hat hónap eltelte után azonban már Ön köteles bizonyítani, hogy az Ön által felismert hiba már a teljesítés időpontjában is megvolt. 

2.   Termékszavatosság

Milyen esetben élhet Ön a termékszavatossági jogával?

Ingó dolog (termék) hibája esetén Ön - választása szerint - az 1. pontban meghatározott jogát vagy termékszavatossági igényt érvényesíthet.

Milyen jogok illetik meg Önt termékszavatossági igénye alapján?

Termékszavatossági igényként Ön kizárólag a hibás termék kijavítását vagy kicserélését kérheti.

Milyen esetben minősül a termék hibásnak?

A termék akkor hibás, ha az nem felel meg a forgalomba hozatalakor hatályos minőségi követelményeknek vagy pedig, ha nem rendelkezik a gyártó által adott leírásban szereplő tulajdonságokkal.

Milyen határidőben érvényesítheti Ön termékszavatossági igényét?

Termékszavatossági igényét Ön a termék gyártó általi forgalomba hozatalától számított két éven belül érvényesítheti. E határidő elteltével e jogosultságát elveszti.

Kivel szemben és milyen egyéb feltétellel érvényesítheti termékszavatossági igényét?

Termékszavatossági igényét kizárólag az ingó dolog gyártójával vagy forgalmazójával szemben gyakorolhatja. A termék hibáját termékszavatossági igény érvényesítése esetén Önnek kell bizonyítania.

A gyártó (forgalmazó) milyen esetben mentesül termékszavatossági kötelezettsége alól?

A gyártó (forgalmazó) kizárólag akkor mentesül termékszavatossági kötelezettsége alól, ha bizonyítani tudja, hogy:

 • a terméket nem üzleti tevékenysége körében gyártotta, illetve hozta forgalomba, vagy
 • a hiba a tudomány és a technika állása szerint a forgalomba hozatal időpontjában nem volt felismerhető vagy
 • a termék hibája jogszabály vagy kötelező hatósági előírás alkalmazásából ered.

A gyártónak (forgalmazónak) a mentesüléshez elegendő egy okot bizonyítania.

Felhívjuk figyelmét, hogy ugyanazon hiba miatt kellékszavatossági és termékszavatossági igényt egyszerre, egymással párhuzamosan nem érvényesíthet. Termékszavatossági igényének eredményes érvényesítése esetén azonban a kicserélt termékre, illetve kijavított részre vonatkozó kellékszavatossági igényét a gyártóval szemben érvényesítheti. 

3.   Jótállás

Milyen esetben élhet Ön a jótállás jogával?

Hibás teljesítés esetén Az egyes tartós fogyasztási cikkekre vonatkozó kötelező jótállásról szóló 151/2003. (IX. 22.) Korm. rendelet alapján a Szolgáltató jótállásra köteles.

Önt milyen jogok és milyen határidőn belül illetik meg jótállás alapján?

A Megrendelőt Az egyes tartós fogyasztási cikkekre vonatkozó kötelező jótállásról szóló 151/2003. (IX. 22.) Korm. rendelet alapján a következő jogok illetik meg:

A Polgári Törvénykönyv szerinti fogyasztó és vállalkozás közötti szerződés keretében eladott, a Korm. rendelet 1. mellékletben felsorolt új tartós fogyasztási cikkekre (a továbbiakban: fogyasztási cikk) e rendelet szabályai szerint jótállási kötelezettség terjed ki.

A jótállási kötelezettség teljesítése azt a vállalkozást terheli, amelyet a fogyasztóval kötött szerződés a szerződés tárgyát képező szolgáltatás nyújtására kötelez. A jótállásból eredő jogokat a fogyasztási cikk tulajdonosa érvényesítheti, feltéve, hogy fogyasztónak minősül.

Az e rendelet szerinti jótállás érvényességéhez, valamint a jótállásból eredő jogok érvényesítéséhez a vállalkozás az e rendeletben foglaltakon túl további követelményt nem támaszthat a fogyasztóval szemben, kivéve, ha a fogyasztási cikk megfelelő üzembe helyezése más módon nem biztosítható és a követelmény teljesítése nem jelent aránytalan terhet a fogyasztó számára.

Ha a gyártó a fogyasztási cikkre az e rendeletben foglaltaknál kedvezőbb jótállási feltételeket vállal, a jótállás alapján a vállalkozást megillető jogok a fogyasztó és vállalkozás közötti szerződés teljesítésének időpontjában átszállnak a fogyasztóra.

A fogyasztó és vállalkozás közötti szerződésben semmis az a kikötés, amely e rendelet rendelkezéseitől a fogyasztó hátrányára tér el. Az érvénytelen megállapodás helyébe e rendelet rendelkezései lépnek.

A jótállás időtartama 1 év. E határidő elmulasztása jogvesztéssel jár.

A jótállási határidő a fogyasztási cikk fogyasztó részére történő átadása, vagy ha az üzembe helyezést a vállalkozás vagy annak megbízottja végzi, az üzembe helyezés napjával kezdődik.

A vállalkozás köteles a fogyasztási cikkel együtt a jótállási jegyet a fogyasztó rendelkezésére bocsátani olyan formában, amely a jótállási határidő végéig biztosítja a jótállási jegy tartalmának jól olvashatóságát.

A jótállásból eredő jogok a jótállási jeggyel érvényesíthetőek.

A jótállási jegy szabálytalan kiállítása vagy a jótállási jegy fogyasztó rendelkezésére bocsátásának elmaradása a jótállás érvényességét nem érinti.

A jótállási jegy fogyasztó rendelkezésére bocsátásának elmaradása esetén a szerződés megkötését bizonyítottnak kell tekinteni, ha az ellenérték megfizetését igazoló bizonylatot - az általános forgalmi adóról szóló törvény alapján kibocsátott számlát vagy nyugtát - a fogyasztó bemutatja. Ebben az esetben a jótállásból eredő jogok az ellenérték megfizetését igazoló bizonylattal érvényesíthetőek.

Mikor mentesül a vállalkozás a jótállási kötelezettsége alól?

A vállalkozás jótállási kötelezettsége alól csak abban az esetben mentesül, ha bizonyítja, hogy a hiba oka a teljesítés után keletkezett.

Felhívom a figyelmét, hogy ugyanazon hiba miatt kellékszavatossági és jótállási igényt, illetve termékszavatossági és jótállási igényt egyszerre, egymással párhuzamosan nem érvényesíthet, egyébként viszont Önt a jótállásból fakadó jogok az 1. és a 2. pontban meghatározott jogosultságoktól függetlenül megilletik.


Jelen ÁSZF (v3.1) 2021. február 28. napjától hatályos - TerrariumControl